5 fördelar med utomhusträning

Dagarna blir ljusare och våren närmar sig, genast känns allt lite lättare och många av oss vill vistas mer utomhus. Visste du att utomhusträning har många hälsofördelar i jämförelse med inomhusträning?

Att träna utomhus är inte bara en rolig och utmanande aktivitet, det är också en inspirerande och givande upplevelse. Att träna i naturen hjälper till att öka sinnesstämningen och ger en känsla av frihet. Oavsett om du är nybörjare eller tränar ofta finns det många olika träningsformer och terränger att utforska. Från löpning och cykling till yoga i parken, möjligheterna är obegränsade! Att träna utomhus hjälper även till att öka motivationen och skapar en känsla av prestation och självförtroende när man klarar av utmaningarna som naturen har att erbjuda. Så varför inte ge utomhusträning en chans och upptäcka nya sätt att stärka kroppen och själen samtidigt som du njuter av allt det vackra som naturen har att erbjuda?

Att träna utomhus har flera hälsofördelar, här listar vi fem av dem:

Förbättrar sinnesstämningen
Forskning visar att träning utomhus kan hjälpa till att minska stress och förbättra humöret. Det naturliga ljuset och friska luften bidrar till att öka känslan av välbefinnande.

Ökar D-vitaminintaget
Genom att träna utomhus utsätter man sig för solljus vilket kan bidra till ökat D-vitaminintag i kroppen. D-vitamin är viktigt för att bibehålla en hälsosam benstomme och bidrar till ett starkare immunförsvar.

Förbättrar konditionen
Träning utomhus kan vara en utmaning och olika terräng, backar och hinder hjälper till att öka konditionen och stärker kroppen.

Ökar motivationen
Att träna utomhus bidrar till att öka motivationen eftersom det är en rolig och varierande aktivitet. Att byta träningsmiljö och prova nya övningar kan hjälpa till att hålla intresset vid liv.

Positiv effekt på hjärnan
Forskning visar att träning utomhus kan ha positiv effekt på hjärnan och förbättra kognitiv funktion. Det kan också bidra till ökad koncentration och minskad trötthet.

Vill du träna utomhus med oss?

 

Vi erbjuder både enskild, personlig träning eller gruppträning utomhus.
Klicka på länken nedan för att se hela vårt utbud!

kontakt

Undrar du över något eller vill du vi kontaktar dig gällande medlemsskap? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi av oss!